OM MIG...

Jag är uppväxt i ett musikaliskt hem där pappa var yrkesmusiker och startade sin musikerbana inom militärmusiken och där mamma, som med sin vackra sångröst, sjöng så fint för oss hemma. Pappas jobb tog familjen från Stockholm till Boden och sen till Västerås där jag blev kvar i många år när föräldrarna flyttade vidare för pappas nya musikuppdrag i Värmland.  

Min storebror och jag började under 1960-talet att spela gitarr. Vi satt i brorsans rum och försökte att ta ut passande gitarrackord till pop-musiken som fanns då, Beatles, Hollies, Rolling Stones m.fl. Man kan nog säga att det var startskottet för många av oss självlärda gitarrister.

Hur som helst så la brorsan ganska snart gitarren "på hyllan" medan jag valde att fortsätta. Den "sjöng" nog lite speciellt till mig, vilket den fortfarande gör. Jag började ganska snart hitta på egna melodier. Det var då, och är fortfarande ett sätt för mig att få struktur på musiken som ständigt mal inne i mitt huvud.  

Under några perioder har jag också sjungit i olika körer i Västerås, Västerås Manskör, Västerås Kammarkör och senast Mariakören.

Jag har fått två underbara barn, en son och en dotter. Båda har ärvt det musikaliska intresset. Min dotter har en underbar sopran, med vilken hon sjunger för sina barn med. Min son valde gitarren, som jag.

Jag träffade för några år sedan Christina och fick möjlighet att tonsätta en av hennes dikter (Skattsamlaren...) Och på den vägen är det... Numera är vi gifta med varandra och har komponerat många visor tillsammans som jag/vi framför i olika sammanhang. Då vi är ute och spelar är vår ambition att skapa en god stämning och vänlig atmosfär.  

Jag har dock inte släppt popmusiken. Sedan några år är jag med i ett par band. Ett gubb-rockband (Mint Condition) där vi försöker att spela just den musiken vi växte upp med. Jag är dessutom med i en annan grupp (SemiBasement) där vi spelar egna låtar.

Christina brukar säga att jag har en utväxt på magen (gitarren). Den följer med i nästan alla sammanhang och jag kommer säkert att sitta fast med fingrarna i gitarren resten av mitt liv.

 

Naturen är en stor inspirationskälla...